Възпитаници на ОУ "Любен Каравелов" с предложение към кмета за детско знаме на Русе

1

От месец февруари на 2020 г. четири паралелки от ОУ,, Любен Каравелов“ в  Русе работят по иновативна програма ,, Дизайн шампиони“ на Red Paper Plane

Това е проектно-базирано обучение, което използва метода дизайн мислене. Образователната програма развива креативност, увереност и ключови умения, както и знания във всички области на живота, става ясно от публикация на страницата на учебното заведение. 

С всяка следваща мисия децата от ОУ „Любен Каравелов“ стават все по-смели в идеите и мечтите си.

Миналата седмица учениците от ІV а и ІV б клас с класни ръководители г-жа Стела Калчева и г-жа Илка Тотева, се изправиха пред предизвикателството на поредната мисия ,,Вексилолог“. Финалът изискваше създаване на знаме на нашия град и беше публично представен пред официални гости от ръководството на Община Русе, начело с кмета Пенчо Милков

Русенският градоначалник сподели с децата  спомени от ученическите си години в училището и разказал  интересни исторически факти свързани с град Русе. С вълнение кметът е подарил на четвъртокласниците знамето на крайдунавския град.

Резултатът от Мисия „Вексилолог“ е, че пред кмета и другите официални гости децата инициираха провеждане на конкурс за детско знаме на града, който ще се състои в най-скоро време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари