Възпитаници на Музикалното училище запознаха деца от ДГ „Слънце“ с музикалните инструменти

0

Хубаво е в детската градина

В русенската детска градина „Слънце“ гостуваха ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Пред децата от 3-та възрастова група „Усмивка“ бъдещите музиканти направиха демонстрация как изглеждат и звучат цигулката, пианото, флейтата, китарата и акордеонът поотделно и в музикален акомпанимент.

Трио от народни изпълнители представи кратък репертоар, показвайки жанрово разнообразие в българското певческо творчество, а децата се радваха на изпълненията им. Преподавателят по народно пеене Кристина Димитрова обясни историята и съставните части на всеки музикален инструмент.

Децата от група „Усмивка“ поздравиха гостите си с танца „Как се танцува валс“, а после моделираха формата на два музикални инструмента.

Съчетавайки музика и творчество, децата се докоснаха до красотата на различните изкуства и се убедиха, че те носят истинска наслада.

Визитата бе част от Национална програма „Хубаво е в детската градина“, модул „Познати и непознати музикални инструменти“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари