Възмутени зрители са подали 20 сигнала срещу "Ергенът"

2
СЕМ: Няма нарушения на Закона за радио телевизия в наблюдаваните риалити формати
СЕМ: Няма нарушения на Закона за радио телевизия в наблюдаваните риалити формати Снимка: Ергенът / Facebook

СЕМ: Няма нарушения на Закона за радио телевизия в наблюдаваните риалити формати

Това становище беше единодушно гласувано от членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ). На него първа точка от дневния ред беше докладът на Дирекция „Мониторинг и анализ“ за форматите „Ергенът“, „Един за друг“, „Кошмари в кухнята“ и „Hell´s Kitchen“.

Въпреки че за „Ергенът“ в СЕМ са постъпили 20 сигнала на зрители, възмутени от вулгаризмите, консумацията на алкохол, еротиката и отношението към жените, регулаторът е открива нарушения на ЗРТ. Във формата има спонсори и продуктово позициониране, което е обозначено. Има и позитивна промяна по отношение на обозначението, че предаването не е за деца под 12 години. Мониторингът отбелязва и че едната от участничките е по-едра, поради което и обект на коментари от другите участнички, но пък намира подкрепа от главното действащо лице – ергена. Като положителна промяна се посочва и фактът, че вулгаризмите са цензурирани.

По отношение на „Hell's Kitchen“ също не са установени нарушения на ЗРТ в наблюдаваните шест издания на петия сезон. Като новост тук се отбелязва участието на т.нар. звезден отбор от известни личности. В сблъсъка на отборите има агресивен език и нелицеприятни сравнения като мишка, тъпанар и други, но това не нарушава закона според регулатора.

И в другите два формата „Кошмари в кухнята“ и „Един за друг“ медийните надзорници не установяват нарушения на закона в наблюдавания сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Ей.й.,.
    Тоя ерген ми напомня за Кончита Вурст. Ама идеално пасва.Само кончовци и компоти в тези предавания.Кончита Вурст към едно
  • 3
    6
    Учуден
    Кой гледа изобщо тая простотия и кой си въобразява че някой се интересува от СЕМ или друго подобно формирование? Какъв ерген,какви моми? Абсолютен лигоч.Не знам в кой мозък се раждат такива идеи за такова предавания.Много болен трябва да е и с нужда за психиатър.
  • 6
    5
    доктора
    признавам си , че не съм го гледал и за 15 секудни дори това предаване.
  • 3
    4
    Бай Тодор
    Е коя да избере, оная която е надраскана като пандизчия ли? Според мен на човека му е ясно че няма да издържи дълго!
  • 6
    3
    Анонимен
    Предаването е против всяка логика, против природата ако щете. Не мъжът избира, а жената. Евгени избра с очите си, а не със сърцето и разума си. Безспорно Валерия е красива, но с това се изчерпват добрите й качества. Всички други качества показват тежки зависимости, които Евгени няма да изтърпи. Майка му усети много бързо що за човек е Валерия, но Евгени не се вслуша в нея и взе неправилното решение. Евгени показа, че не мисли с главата на раменете си. Съжалявам, но няма да се получат нещата между Евгени и Валерия. Най-вече защото са на различно интелектуално ниво.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари