Важно съобщение до родителите на деца от Русе

2
Нова наредба за класиране и прием в общинските детски ясли
Нова наредба за класиране и прием в общинските детски ясли

Общинският съвет - Русе със свое Решение № 951 по Протокол № 37/13.09.2018 г. прие „Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в детските ясли на територията на Община Русе“ /Наредба/ и отменя „Правилата и критериите за класиране и прием в общинските детски ясли на територията на Община Русе“.

Съгласно приетата нова Наредба, класирането на децата няма да се осъществява по входящ номер на заявлението, а на база на точкова система, според събраните от всяко дете точки в низходящ ред, съгласно критериите и допълнителните точки при избор на желание, на основание чл. 12 на Раздел II „Предимства и необходими документи за прием на децата в детските ясли“

Когато свободните места са по-малко от децата с равен брой точки, се прилага процедура на генериране и присъждане на случайни числа от електронната система за прием.

Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в детските ясли на територията на Община Русе е публикувана в раздел „Нормативна уредба“.

От 01 януари 2019 г. всеки заявител, регистрирал заявление за участие в класиране и прием в детските ясли към дата 31.12.2018 г., ще трябва да регистрира ново заявление, съгласно новите критерии и правила за прием.

За допълнителни въпроси:

Радостина Пейкова – началник отдел „Обществено здраве“ тел. 082 881 794

Искра Иванова - главен експерт в отдел „Обществено здраве“ тел. 082 881 755

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари