Въвеждат полицейски час в столицата на Черна гора

0
Забрана за движение на гражданите през нощта
Забрана за движение на гражданите през нощта

Забрана за движение на гражданите през нощта се въвежда в главния град на Черна гора - Подгорица и историческата столица Цетине, от 9 ноември, съобщи Институтът за обществено здраве на страната, цитиран от РИА Новости.

Решението беше взето в събота, след като броят на случаите на коронавирус на 100 хиляди население надхвърли 1,2 хиляди души в тези общини, предава Агенция Фокус. Ден преди това руското консулство в Черна гора съобщи, че спира предоставянето на услуги от 9 ноември поради увеличаването на заболеваемостта от COVID-19 в страната.

"От понеделник, 9 ноември, е забранено напускането на местоживеенето от 22.00 до 05.00 часа сутринта, с някои изключения, правата за които са били в сила преди и са потвърдени от работодателя, настойниците, лекуващите лекари. Собствениците на домашни любимци имат право да ги разхождат за не повече от 60 минути в този период ", написа Институтът в „Туитър“.

В Подгорица и Цетине дейностите на ресторантите и кафенетата и посещенията по домовете също са забранени. Ограниченията са станали по-строги и в други общини на страната в зависимост от епидемиологичната обстановка, където работата на спортни зали, детски центрове, кафенета и ресторанти е забранена или работното им време е намалено.

Според Института по обществено здраве на Черна гора до петък през последния ден са идентифицирани 546 пациенти с коронавирус, общият брой на заразените от началото на пандемията е 22 079 души. През последните 24 часа не са регистрирани смъртни случаи от COVID-19, а общо от началото на март са починали 328 души. По-голямата част от пациентите са починали след „завръщането“ на коронавируса в републиката през юни, след като властите провъзгласиха „победа над COVID-19“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари