Във Великобритания обмислят да забранят цигарите за бъдещите поколения

3
Мерките ще включват забрана за продажбата на тютюн на всички, родени след 1 януари 2009 година
Мерките ще включват забрана за продажбата на тютюн на всички, родени след 1 януари 2009 година

Мерките ще включват забрана за продажбата на тютюн на всички, родени след 1 януари 2009 година

Британският премиер Риши Сунак обмисля въвеждането на мерки, които да лишат следващото поколение от възможността да купува цигари, съобщи в. "Гардиън", позовавайки се на правителствени източници.

Сунак обмисля мерки срещу тютюнопушенето, сходни със законите, огласени миналата година от Нова Зеландия, които включват забрана за продажбата на тютюн на всички, родени след 1 януари 2009 г., се посочва в публикацията, цитирана от Ройтерс и БТА.

"Искаме да насърчим повече хора да се откажат от тютюнопушенето и да изпълним амбицията си до 2030 г. да живеем без тютюнев дим, поради което вече сме предприели стъпки за намаляване на дела на пушачите", заяви говорител на британското правителство за Ройтерс.

Мерките включват безплатни комплекти за вайпинг, схема с ваучери, която да насърчава бременните жени да откажат цигарите, и консултации и др., каза говорителят.

Обсъжданите политики са част от ориентирана към потребителите нова кампания на екипа на Сунак преди изборите следващата година, отбелязва публикацията.

През май Великобритания обяви, че в рамките на мерките за ограничаване на електронните цигари ще затвори вратичка, която позволяваше на търговците на дребно да раздават на децата безплатни мостри на вайп устройства. Отделно от това съветите в Англия и Уелс призоваха през юли правителството да забрани до 2024 г. продажбата на вайп устройства за еднократна употреба както по екологични, така и по здравни съображения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    Този тюрбан кафевия замисля ли се малко като плещи такива глупости ? Да си краде там по хедж фондовете и да мълчи, за това най го бива. Половината остров пуши цигари а той ше забранял цигарите. Ще ги изнасилят пред жена му и дъщерите му. Хем отблизо да видят, каква каша е да си гей. хахахах
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари