Историческа промяна в законите за продажба на цигари на Острова

2
Промяната наистина е радикална и се очаква да влезе в сила през следващата година
Промяната наистина е радикална и се очаква да влезе в сила през следващата година Видео: NOVA

Промяната наистина е радикална и се очаква да влезе в сила през следващата година

Великобритания предприема историческа промяна в законодателството си за продажба на цигари, която ще забрани на следващите поколения напълно да пушат.

Промяната наистина е радикална и се очаква да влезе в сила през следващата година, ако бъде подкрепена от мнозинството депутати в британския парламент, предава NOVA. Премиерът Риши Сунак заяви, че ще разреши на народните представители от управляващата Консервативна партия да гласуват по съвест за законопроекта, който правителството ще внесе по въпроса, тъй като в него се предлагат наистина сериозни изменения, отнасящи се до милиони граждани и стотици фирми. Дори самото им обявяване през тази седмица предизвика спад в цените на акции на двамата най-големи доставчика на тютюневи изделия за британския пазар.

Причината е, че предлаганите промени имат за цел да премахнат почти напълно пушенето сред младите хора в Обединеното кралство до 2040 година.

В момента, за да си купиш цигари в английски магазин, трябва да си поне на 18 г. Намерението обаче е тази възраст да се увеличава с по още година на всеки 12 месеца и родените след януари 2009-та година да не получат възможност да пазаруват легално тютюневи изделия през целия си живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари