Васко Жабата "преподава" по физическо в Русе

14
Кадрите са от училищния салон на училище “Васил Левски”
Кадрите са от училищния салон на училище “Васил Левски”

Кадрите са от училищния салон на училище “Васил Левски” 

Час по физическо възпитание под звуците на "Комбайна-вършачка" разгневи млада жена от Русе. Тя е публикувала и кадри, на които се вижда част от физкултурен салон и звучи хитовата в последно време песен.

"8 часа тази сутрин. От училищния салон на “Васил Левски” звучи това безумие, фон на заниманията по физическо възпитание", лаконична авторката на видеото Деница Филипова, цитирана от Glasnews.bg.

Публикацията породи голяма дискусия сред родителите и жители на града.

Много хора обаче посочиха, че всъщност няма нищо лошо в музикалния фон, на който се провежда часът по физическо.

"По - добрият вариант е да играят да се веселят, тропат, подскачат, отколкото да се бият и псуват! Васко Жабата - забравена песен от преди 20, 30 години - изгря на хоризонта, цял свят полудя по - тая Щура песен, е не е Еталон за културно възпитание, но пък е доста динамична и предава настроение! Не издребнявайте до толкова !", пише Шефке А.

"Предпочитам да чувам това. Предпочитам детето ми да чува това, отколкото писъците и обидите от децата на предимно изключително възпитаните и ерудирани родители, които опазил Господ ако се докоснат до чалга, стари български хитове или до балканска музика.", добавя Елиза Д.

"Аз не смятам, че е нормално в училище !! В къщи да си слушат каквото искат. Учителите са закона в училище след директорката… аз като родител, не желая детето ми да бъде в такава среда и то по време на спорт. Когато това най-дисциплинирания час. И дава много положителни навици в бъдеще", категорична е Кристина Т.

Други обаче са съгласни с авторката на видеото. В крайна сметка това е учебен час и трябва да прилича на такъв, смятат те.

"Значи щом опряхме да играем хора на "Васко -жабата ", спукана ни е работата! Такава ли педагогика изучават в институтите за подготвяне на кадри за възпитание на децата ни?", пита Бистра Илиева.

"Би било хубаво, но не и на такава песен! Не мисля, че е от най-образователните! Има толкова много народни, хубави.", пише Флориана Ф.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Бай Директор
    Да развеем знамето и лозунгите на псевдоморалността. Хубаво гледаме спортистите, а директорите кой ги гледа, при условие, че цялата власт е в тях.
  • 4
    10
    Шефке, Елза
    Циганки
  • 7
    9
    Моя милост
    Поредните простотии !
  • 2
    8
    Отегчен
    Не харесвам фолклор. Ама нито български, нито какъвто и да е. В училищата ако има нужда от музикален фон, то той би трябвало да е неутрален. Има изумително много динамични, зареждащи с енергия инструментали.
  • 23
    7
    Божо
    Ци@анизацията е повсеместна,не бива едно училище да прави изключение,пък назоваващо се и "Васил Левски"! Просто е необходимо малко повече време за да свикнем. "Педагог" в коментара си по долу е прав,че изпростяването и опростачването е навсякъде, не само в България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари