ОУ „Ангел Кънчев“ беше партньор в „Заедно срещу отпадането от училище“

2
Проектът беше насочен към деца с интелектуални и социално-икономически затруднения
Проектът беше насочен към деца с интелектуални и социално-икономически затруднения

Проектът беше насочен към деца с интелектуални и социално-икономически затруднения

Основно училище „Ангел Кънчев“ заедно с училища от Румъния, Турция, Словакия и Латвия, беше партньор в тригодишен проект, озаглавен „Заедно срещу отпадането от училище“ № 2019-RO01-KA229-063155_5 по Европейска програма „Еразъм+“.

Проектът беше насочен за деца между 6-15 годишна възраст с различни интелектуални и социално-икономически затруднения. Участвалите деца по проекта бяха със специални образователни потребности и затруднения при обучението.

По проекта бяха проведени 2 физически и 3 виртуални мобилности, в които участваха голям брой ученици и учители.

Училищата подобриха техните методи и стратегии за мотивиране на учениците и тяхното активно участие в училищния живот. Споделиха добри формални и неформални практики във връзка с намаляването на риска от отпадане от училище.

Училищните екипи преминаха редица обучения, свързани с редуциране на бариерите при учене, използване на интерактивни приложения, платформи и други.

Учителите разработиха, проведоха и представиха планове на уроци с междупредметни връзки.

В проекта участваха Диляна Тачева, Елина Теодорова, Мая Ангелова, Бехтие Картова, Йоана Илиева, Цветослав Димитров, и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари