Васко се нуждае от 50 000 евро за операции в Турция

0
Младият мъж, който учи в Русенския университет, е с диагноза детска церебрална парализа
Младият мъж, който учи в Русенския университет, е с диагноза детска церебрална парализа

Младият мъж, който учи в Русенския университет, е с диагноза детска церебрална парализа

30 000 евро за операция на гръбначния стълб и още около 20 000 евро за интервенция на ръцете са нужни на 22-годишния студент Васил Иванов от Ново село.

Младежът, който учи в Русенския университет, е с диагноза детска церебрална парализа, а с подобряване на физическото му състояние са се ангажирали вече лекари от болница в Турция, съобщи Русе Медиа.

Васко трябва да замине отново за Турция след края на учебната година, за да може да продължи с лечението, а времето е малко. Затова майка му Ивелина Иванова отправя зов за помощ за набирането на нужните общо 50 000 евро.

Васко и майка му прекараха два месеца през миналото лято в турската клиника, където на младежа бяха правени процедури с робот. Целта е Васко да проходи дотолкова, доколкото да може да се грижи сам за себе си.

Според лекарите са необходими поне още две години да се правят подобни процедури, като междувременно обаче искат да оперират гръбначния стълб, за да се подобри състоянието на Васко.

В момента той е прикован в инвалидна количка и за него се грижи изцяло майка му, която дори ходи на лекции с него, за да води записки и да може той да учи.

Ако искате да помогнете на Васко, може да го направите по дарителската сметка:

IBAN: BG86 BPBI 7921 4046 3276 01

BIC: BPBIBGSF

Васил Ивелинов Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари