Васил Божков: Това е чиста политическа репресия!

0
Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект
Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект

Полицията търсеше документи, свързани с фирми, с които аз нямам нищо общо, освен с една, каза бизнесменът

"Търсиха документи, свързани с фирми, с които аз нямам нищо общо, освен с една. На мен имената на тези фирми нищо не ми говорят." Това каза Васил Божков пред медиите след акцията на полицията в негови имоти. По думите му това е била "напълно безсмислена акция", предаде БТА.

Както писахме по-рано, днес МВР започна действия по неотложност в имоти на бизнесмена. На един от адресите, където се извършват претърсвания и изземвания, Божков изтърпява мярка „домашен арест”. След приключване на действията, материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата, уточниха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на бизнесмена Васил Божков на 5 септември. Решението беше взето, след като съдебният състав се съвещава повече от един час. То е по едно от делата срещу Божков, свързано с хазартна дейност, по което той беше задържан в ареста.

Пред медиите Васил Божков заяви, че не е имал взаимоотношения с Алексей Петров и няма нищо общо с него.

Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект, в който ще влезе и партията, която той създаде преди време, "Българско лято". Божков посочи, че проектът ще бъде регистриран скоро, по думите му е необходимо още малко време. Той коментира, че действията срещу него са, "за да бъде спрян този проект и да се плашат хората, които ме подкрепят".

"Новият ми политически проект е всички срещу хунтата. Вие не знаете ли, че в България вече има хунта от двама души - Пеевски и Борисов, и прилепени към тях "Продължаваме промяната" и други подобни, създадена изкуствено опозиция от "Възраждане", които са техен аватар и ги държат все едно им е опозиция. Трябва нещо ново, трябва да се изчисти тази политическа прослойка, която само краде и вреди", заяви Васил Божков.

Божков посочи, че се е върнал от Дубай, за да направи нещо за държавата и хората, като уточни, че за себе си е постигнал всичко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари