Вашингтон настоява Киев да премине към настъпление

3
Белият дом е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно
Белият дом е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно Снимка: Getty Images

Белият дом е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно

Администрацията на президента Джо Байдън е настояла украинските власти да преминат в настъпление и предупредила за възможността за намаляване на военната помощ от европейските страни. Това съобщи американският вестник "Политико", позовавайки се на свои източници, цитиран от БГНЕС.

"Тъй като боевете (в Украйна) продължават, и от двете страни на Атлантическия океан съществува страх, че Русия стабилизира положението и Украйна може да бъде победена в няколко области на изток и юг, а трансферите на оръжия от Запад ще се забавят", пише в материала, цитиран и от други медии.

САЩ смятат, че отбраната на Украйна е близо до достигане на критичен етап, тъй като Русия започва дълго очаквана офанзива. "Администрацията на Байдън спешно поиска от администрацията на президента Володимир Зеленски да консолидира постигнатите успехи и може би да предприеме свой собствен контраудар", се казва в публикацията.

Белият дом, според редица длъжностни лица, също е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно, тъй като има опасения, че подкрепата от европейските съюзници на Украйна може да бъде ограничена.

Във Вашингтон помощта за Украйна остава до голяма степен двупартийна, но някои в администрацията на (САЩ) се опасяват, че изпращането на повече помощ на Киев може да бъде възпрепятствано от нарастващата опозиция от контролираната от републиканците Камара на представителите, се отбелязва в публикацията.

Байдън заминава в понеделник за Полша, за да се срещне с президента Анджей Дуда и други ключови лидери на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    ахахаха
    станко тъп си като гъз баце, бих ти обяснил защо, ама както казвам тъп си, няма да разбереш. купувай рубли яко, току виж си се замогнал един ден
  • 5
    8
    Русенка
    Aбе дърт глупако ,стига сте наливали масло в огъня. Стига сте избивали невинни хора.Вземете се изтрепете на ваша територия, та да миряса света.Мръсни долни бандити.Сбирщина от престъпници.Избихте индианците, заграбихте земята им .Не се наситихте.Дано се продъните в дън земя
  • 6
    7
    Sтанко до 5
    Далече си от истината. Моето имане не се изразява в пари, което е разликата между меркантилното краварско мислене и хората, които осъзнаваме реалността. Не съм живял толкова много в комунизма, за да го коментирам, ама съдейки по разсъжденията ти - ти само си чувал за него...Пази Боже - сляпо да прогледа! За рублата и доларЪТ смятам, че изяснихме въпроса. Чуй какво казва Орбан!!! И стискай зъби да не идва при нас, защото аз моята война съм я извоювал, ама такива като теб даже не знаят от къде изгрява слънцето... Господ да ни пази от кравари и техните поддръжници и подлоги!
  • 9
    6
    Самарин
    Съветът който дядото дава на "внукът" си,може да предизвика трета световна,ядрена война.Дядото си мисли,че когато е зад Океана,руските ракети не могат да го достигнат.Минута е много,за да кацне ракетата където трябва.Струпват оръжие в Украйна, американците и европейците и грачат,че трябва да настъпи мир и да се сложи край на кръвополитието.Изходът е един: "Украинският президент ЗЕЛЕНски, вдига високо бялото знаме и всичко ще си дойде на мястото"!
  • -6
    5
    Ванка с танка
    Станко искаш да кажеш ,че всички които имаме спестявания в евро,долари или лева нищо не разбираме ,а че тези в рубли печелят.Ти колко рубли имаш и колко човека със спестявания в рубли познаваш?Ти не си за нашия малък град,не си за нашата малка страна.Мoбе би финансов анализатор на Централната Банка на Русия е най-подходящото занимание за теб.А долара все го чакаме да изчезне а днес а утре....но уви все още се държи.Мечтата на всеки комунист винаги е била такава.....но уви в комунизма се появяват купони за хранителни стоки а долара не загива.RIP
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари