Вързаха и биха възрастни хора в село Зетьово

1
Бяха с пистолети. Дръпнаха ми един хубав бой с пистолета по главата и за малко да удушат майка ми, разказа потърпевшият
Бяха с пистолети. Дръпнаха ми един хубав бой с пистолета по главата и за малко да удушат майка ми, разказа потърпевшият Видео: NOVA

Спецакция в Чирпан.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са в града, където рано тази сутрин е стартирала поредната операция срещу битовата престъпност.

Полицейски части извършват претърсвания за акцизни стоки без бандерол и съхранение на незаконна дървесина. Проверява се и криминалния контингент в региона, както и хората с две или повече висящи дела, съобщи NOVA.

Към момента са образувани четири досъдебни производства. Двама души са задържани за съпричастност към грабеж, който е извършен преди два дни в село Зетьово. Жертви на крадците са Милю Ангелов и 83-годишната му майка. Двама маскирани и въоръжени нахлули в дома им, за да търсят пари.

Бяха с пистолети. Дръпнаха ми един хубав бой с пистолета по главата и за малко да удушат майка ми”, разказа потърпевшият.

Милю не успял да разпознае нападателите. Казва, че с майка му са пенсионери и пари в дома им няма. За да претърсят на спокойствие, нападателите вързали ръцете и краката на мъжа и възрастната жена. 

Два дни след жестокия побой виновниците са задържани.

Полицейската акция против битовата престъпност блокира не само входа на село Зетьово, но и други населени места в региона. „Като цяло се извършва проверка на криминалния контингент. Проверяват се лица с две или повече досъдебни производства, които в района не са много”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Подлежат на проверка и шофьори, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и с неплатени фишове.

Главният прокурор Иван Гешев в разговор с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари