Иван Гешев: Поръчителите на побоя над Слави Ангелов се укриват извън страната

1
Трима души са привлечени като обвиняеми за нападението над журналиста
Трима души са привлечени като обвиняеми за нападението над журналиста Видео: NOVA

Трима души са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави Ангелов.

Това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг. Те бяха сред задържаните при спецакцията в четвъртък в София, предава NOVA

Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест по три отделни престъпления за всеки един”, поясни Гешев. 

 През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” и за тримата.

Гешев обясни, че още на десетия ден след нападението над Слави Ангелов е имало заподозрени. „Беше необходимо технологично време за събиране на доказателства. Целта ни е да стигнем до осъдителни присъди”, каза обвинител номер 1.

За мен този случай е атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците. Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че след вчерашната акция на част от задържаните са пуснати заповеди за задържане до 24 часа.

Ще работим до установяване на поръчителите”, заяви още Ивайло Иванов. Той уточни, че в МВР няма данни извършителите да са записали нападението с мобилен телефон. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари