Русе не е България!

30

Вървиш в центъра на Русе и се чудиш дали си в България. Това може би е малко пресилено като изказване, но Русе не слуайно е наричан Малката Виена. Русе може да се гордее с многобройните сгради-паметници на културата, в чиято архитектура са застъпени стиловете необарок, модерн, неокласицизъм и сецесион. Символи на Русе са Доходното здание и Паметникът на свободата, а девизът е „Град на свободния дух“.

На 10 март 2015 г. Русе печели първо място в читателската класация на „Дарик нюз“ „Най-добър град за живеене в България през 2014 г.“

Русе започна да се събужда след дълъг период на упадък, и това си личи най-вече в централната част на дунавската столица на България. Реконструкцията на площад "Батенберг" е за 5.4 млн. лв., а кметът на Русе Пламен Стоилов обещава, че до края на 2015 година ще бъдат усвоени още 190 млн. лв.

Пред журналисти Пламен Стоилов сподели още, че отличените четири сгради от Русе в последното издание на Националния конкурс "Сграда на годината" са своеобразно доказателство и оценка, че в града се строи и се правят нови неща, и допълни, че 2015 г. ще е годината на пълна промяна, когато ще се финализират ключови проекти за града.

"2015 г. ще е годината на големите проекти, на видимите промени в Русе, тези, които коренно ще променят облика на Русе. Предстои да отвори врати най-голямата спортна зала в града - "Арена Русе", която ще се превърне в храм на културата, изкуствата и спорта. Осъществяването на пробива "Кауфланд" ще е поредното доказателство за това, че ние работим за гражданите – за тяхната свързаност и комфорт. С реконструкциите на основните пътни артерии в града ни – Кръговото и бул. "Тутракан", ще докажем, че Русе е град с добра инфраструктура, сигурност на пътя и възможност за развитие и утвърждаване", каза още кметът.

Русе кипи и от културни събития - този месец няма ден без представление в театъра, а "Мартенските музикални дни" за 55-и път ще посрещнат хиляди гости от страната и чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари