Върнаха откраднат автомобил срещу 22 хиляди лева откуп

1
Жертва на посегателството от автокрадци е станал Александър Атанасов
Жертва на посегателството от автокрадци е станал Александър Атанасов Видео: Евроком

Върнаха откраднат автомобил на собственика му срещу 22 хил. лв. откуп.

Жертва на посегателството от автокрадци е станал Александър Атанасов, който е работил в Министерството на земеделието и храните, около 15 години.

На 18-и януари, около 20:30 часа вечерта, прибирайки се към къщи, Атанасов спира с автомобила си до магазин за плодове и зеленчуци, за да пазарува. Слиза от колата, като я оставя със запален двигател. Вътре е неговото куче, предаде телевизия Евроком.

Колата е открадната заедно с кучето на Атанасов.

От кадри, заснети от охранителната камера на магазина се вижда, че крадецът е мъж, облечен в черни дрехи, а лицето му е скрито от черна качулка. Профилът на крадеца наподобява лице, което не е непознато за жертвата. Обувките, с които е бил обут крадецът се виждат от кадрите на друг запис, с който разполага Атанасов.

Веднага след кражбата Александър Атанасов подава сигнал на телефон 112 и успява да се свърже с Шесто районно управление. Полицията реагира моментално и изпраща две патрулки на мястото след броени минути. След пристигането си полицаите тръгнали по посока на откраднатия автомобил.

Крадците поискали от младия мъж откуп, в размер на 22 500 лева. Високата сума, поискана от тях, по думите на Атанасов е с цел тормоз.

В крайна сметка мъжът успява да откупи колата си и да вземе кучето си, на което държи.

Автомобилът е върнат на Атанасов в лошо състояние. Отвън има драскотина, до дясната врата, а вътре има изпражнения, тъй като кучето е държано затворено около пет дни. Жертвата твърди, че престъплението срещу него е целенасочено.

Източник: Евроком
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари