Върнаха маските в София и Варна

0
Въпреки това, в автобусите от градския транспорт не всички пътници са със маски
Въпреки това, в автобусите от градския транспорт не всички пътници са със маски Снимка: БНТ

Варна е първият град в България, в който от днес маски се носят на всички закрити обществени места

Освен в морската столица и в цялата Варненска област влязоха в сила временните мерки срещу разпространението на COVID-19, предаде БНТ

През последните две седмици областният град води по заболеваемост в страната, като дори изпревари София. Засега няма повишен прием в болниците, а туристите се карантинират в хотелите със съдействието на туроператорите.

В първите дни след влизането в сила на заповедта няма да се извършват масови проверки за носенето на маски във Варна. След това контролиращите органи ще налагат глоби. Има и изключения за носенето на маски.

"Тези изключения са за всички клиенти и персонал на ресторанти, барове, дискотеки и всякакъв друг вид заведения, които са за обществено ползване. Също изключения са предвидени за деца до 6 години и спортуващите на закрито по време на упражняване на физическата им дейност", коментира Цеца Янкова, главен секретар на РЗИ - Варна.

Проверка на БНТ в ДКЦ "Чайка" показа, че пациенти без маски няма. В автобусите от градския транспорт не всички пътници са със маски. Обясняват, че не знаели за новите мерки.

В градския транспорт в столицата ситуацията е същата - правилата за задължително носене на маски важат за всички, но оказва се, всеки сам решава дали да им се подчини. В метрото напомняне има през няколко минути. Въпреки това нарушители на заповедта на здравната инспекция не липсват. Подобна е ситуацията и в автобусите на градския транспорт.

"Апел към гражданите да поставят своята маска на лице при качване в превозното средство и да я свалят след това, а не когато видят, че на спирката има проверка и тогава да я слагат", призова Атанас Манов, зам.-ръководител "Контрол по спазване правилата за пътуване" към ЦГМ - София.

За миналата седмица в София са наложени 37 предупредителни протокола. Проверени са над 750 превозни средства, посочват още от ЦГМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    В.П.
    Много хора са още в първобитнообщинния строй !
  • -3
    5
    House M.D.
    Нямам никакво намерение да се подчинявам на заповеди, издадени от хомосексуални индивиди.
  • 3
    4
    До 3
    Ти сигурно от раждането си носил маска,съдейки от коментара ти.
  • 1
    3
    За ковид-идиотите:
    Дългосрочното носене на маска може да ви възнагради със следните ужасяващи последствия: - унищожаване на неврони; - объркване и неспособност за взимане на адекватни решения; - световъртеж; - силно главоболие; - депресия и параноя; - панически атаки; - сърдечна аритмия; - отслабване на волевите качества; - тежко летаргични състояния и апатия; - унищожаване на центровете на паметта в мозъка; - драстично окисляване на кръвта; - драстично клетъчно окисляване; - мозъчни инфекции; - ракови заболявания, поради ниски нива на кислород в тялото; - белодробни бактериални инфекции; - плеврит; - бактериална пневмония; - тежък остър респираторен синдром
  • 2
    2
    Зелените сертификати отиват на...
    ЛИНК: https://www.facebook.com/bezlogosite/posts/pfbid0FSQw23UJZ5GzFzm3kMRkenoNvnqrcyyfxB1EPGU7SUavesbJdQRcBkfvHpdQEMCHl?__tn__=-R
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари