Върнаха хиляди мобилизирани руснаци, били негодни за военна служба

1
Местният военен комисар, отговарящ за мобилизацията, беше отстранен от длъжност
Местният военен комисар, отговарящ за мобилизацията, беше отстранен от длъжност Снимка: ЕПА / БГНЕС

Това е пореден неуспех за хаотично протичащото набиране на нови 300 000 войници, които да служат в Украйна

Хиляди руснаци в Хабаровския край, мобилизирани за военна служба в Украйна, бяха върнати у дома, а местният военен комисар, отговарящ за мобилизацията, беше отстранен от длъжност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Михаил Дегтярев, губернатор на Хабаровския край, който се намира в Далечния изток на Русия, заяви, че в хода на частичната мобилизация в региона през последните десет дни са били призовани няколко хиляди души, но много от тях са били върнати на основание, че са негодни да носят военна служба.

"Около половината бяха върнати у дома, защото не отговарят на критериите за подбор", каза Дягтирев във видеопубликация в социалната мрежа Телеграм.
Губернаторът допълни, че местният военен комисар е отстранен от длъжност, но добави, че това няма да се отрази на мобилизацията.

Това е пореден неуспех за хаотичното протичащото набиране на нови 300 000 войници, които да служат в Украйна, обявено от президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари