Въпреки недоволството, съветниците закриха Детска градина „Ралица“

0
Физически децата остават в същите сгради и филиали, със същите учителки, но под шапката на ДГ „Чучулига“
Физически децата остават в същите сгради и филиали, със същите учителки, но под шапката на ДГ „Чучулига“

Общинските съветници гласуваха закриването на Детска градина „Ралица“ с важното уточнение, че това е само административен акт

 Физически децата остават в същите сгради и филиали, със същите учителки, но под шапката на ДГ „Чучулига“, предаде Русе Медиа.

Зам.-кметът Енчо Енчев отново обясни, че градината трупа финансови негативи, които трябва да се плащат от общинския бюджет. С административната промяна и сливането на двете детски заведения ще се осигури обгрижването на всички деца.

Cгpaдитe, ĸoитo ca били пpeдocтaвeни дo мoмeнтa нa ДГ „Paлицa“ – нa yл. „Дopocтoл“ №135, бл. „Лoм“, eт. 1, нa yл. „Aлeи Bъзpaждaнe“ №58 и в бл.“Огоста“, щe пpeминaт ĸъм cпиcъĸa нa cгpaдитe, в ĸoитo ce пpoвeждa oбyчeниeтo нa дeцaтa oт ДГ „Чyчyлигa“. Децата от ДГ „Ралица“ си остават в тях.

По отношение на недоволството на родителите, че повече няма да има възможност да оставят децата си през цялата седмица от понеделник до петък, зам.кметът обясни, че това е в нарушение на закона. Съветникът от ВМРО и началник на РУС-Русе Росица Георгиева припомни, че от 2016 г. са направени нормативни промени, които слагат край на седмичното предучилищно образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари