Ваня Григорова: ГЕРБ можеха да подкрепят Борис Бонев за СОС, като преглътнаха Терзиев за кмет

0
Общинският съветник добави, че се надява преди четвъртия опит да бъде избран председател на Столичния общински съвет да има преговори между партиите
Общинският съветник добави, че се надява преди четвъртия опит да бъде избран председател на Столичния общински съвет да има преговори между партиите Снимка: Ваня Григорова / Facebook

Общинският съветник добави, че се надява преди четвъртия опит да бъде избран председател на Столичния общински съвет да има преговори между партиите

"Днес на моето място можеше да седи председател на Столичния общински съвет, ако ПП-ДБ-СС бяха осъзнали, че електоралната им тежест не им позволява да сложат ръка на цялата власт в столицата, както и на национално ниво". Това коментира в "Панорама" по БНТ общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова.

Председателят на СОС е пръв между равни и ПП-ДБ-СС са имали възможност да подкрепят или кандидата на БСП Диана Тонова или кандидата на "Възраждане", за да "благодарят на Костадин Костадинов", каза още Григорова. Тя смята, че именно с негово съдействие Васил Терзиев е избран за кмет на София на балотажа.

"Не разбирам и защо представителите на ГЕРБ не подкрепиха г-н Бонев, след като с отвращение подкрепиха г-н Терзиев, преглътнаха го. Можеха да преглътнат и г-н Бонев в името на това да се деблокира СОС".

Компромис не трябва да има с принципите, затова настоявахме за по-широки и детайлни разговори за приоритетите пред София, посочи Ваня Григорова. Тя силно се надява преди следващия четвъртък и новия опит за избор на председател да се направят няколко кръга преговори и да се постигне съгласие между групите в СОС.

"Неслучайно срещата ни (с Васил Терзиев - б.р.) в неделя се проточи, започнахме да говорим в детайли - за транспорта, за "Топлофикация". Именно затова тези разговори трябваше да започнат да се водят веднага, но вместо това кметът първо изпрати покана до лидерите на политическите партии. Но ние сме коалиция - при нас няма един лидер".

Определено има несправяне с снегопочистването, но при положение, че тези хора управляват от две седмици, няма как да ги натоварим с отговорността за това, че не успяха да се справят, коментира още Григорова.

"Клоните продължават да стоят на улиците, защото виждаме последствията от тази десетилетия водена политика на разграждане. Нямаме едно силно общинско предприятие, което да може да организира цялостната работа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Нарочно ескалират проблем за избиране на Председател на СОС за да отвлекат от измамата, че не са слуги на един и същи господар-Полит-бюро на ЦК на Задкулисието. Всички са едни и същи и одобрени от Задкулисието и руското посолство и играят ролята на врагове в театъра СОС! Всичко трябва да се изрине в мръсния канал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари