Вандали оставиха Кричим без вода, кметът обяви награда за залавянето им

0
Кощунство е в мирно време злоумишлено да причиниш такива тежки щети, заяви Атанас Калчев
Кощунство е в мирно време злоумишлено да причиниш такива тежки щети, заяви Атанас Калчев Снимка: Фейсбук

Кощунство е в мирно време злоумишлено да причиниш такива тежки щети, заяви Атанас Калчев

"Близо цял ден Кричим остана без вода заради вандалски акт. Тази нощ е била разбита стената от термопанели на водоема, който захранва мрежата на града с питейна вода. Счупена е и антената, която подава радиосигнал към помпена станция за питейна вода "Кричим".

Това съобщи кметът на града Атанас Калчев, предаде БНР. Заради вандалския акт е била прекъсната работата на помпената станция, както и водоподаването към мрежата на Кричим.

Екип на ВиК - Пловдив работил почти през целия ден по възстановяването на нанесените щети и на процеса за водоснабдяване на населението.

Предвид явния умисъл на извършеното деяние кметът Атанас Калчев обяви парична награда за този, който подаде достоверна информация до полицията, с цел бързото разкриване на извършителите.

"Кощунство е в мирно време, дори и при предстоящи местни избори, злоумишлено да причиниш такива тежки щети и да лишиш населението на града от питейна вода", коментира още Калчев. По думите му наградата ще е минимум 500 лева.

Към този час нормалното подаване на питейна вода в Кричим е възстановено. Извършителите обаче остават неизвестни.

Над 10 часа отне на ВиК - Пловдив възстановяването на нанесените щети на съоръжението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари