Вандали изпотрошиха хижа Лескова и пребиха персонала

0
Биячите са откраднали дори и телефона в хижата
Биячите са откраднали дори и телефона в хижата Снимка: Фейсбук

Собственикът на хижата е приет в УМБАЛСМ "Пирогов" с множество наранявания и черепно-мозъчна травма

Вандали изпотрошиха и пребиха персонала на хижа Лескова.

За това алармираха на страницата си във Фейсбук от самата хижа.

Публикуваме емоционалния разказ на хижарите:

"Скъпи туристи и приятели на хижа Лескова, информираме Ви, че на 2-ри октомври, неделя, в деня, в който България гласува за по-добро бъдеще, хижата беше изпочупена и ограбена, а ние - пребити. Нанесени са телесни повреди, огромни материални щети, открадната е техника на голяма стойност, сред която и лични вещи. Собственикът на хижата е приет в УМБАЛСМ "Пирогов" с множество наранявания и черепно-мозъчна травма.

Имаме информация за извършителите - местна група пияни вандали с джипове от Ботевград, разчитаща на числено превъзходство срещу нас. За момента не можем да разкриваме подробности, тъй като ще се образува досъдебно производство.

След многократно подаван сигнал на тел.112 същия ден за навлизане в имота, оспорване на собствеността, агресивно поведение и заплахи с подробно описание на ситуацията и извършителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, поради недостиг на екипи в изборния ден. При наличие на достатъчно време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе създадена организация между РПУ Своге и колегите им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и арестувани на слизане от хижата с откраднатите вещи. Разочаровани сме също от не толкова адекватната реакция на тел.112, липсата на организираност и последователност и омаловажаването на ситуацията.

Опитахме се да подобрим условията на хижата, да осигурим присъствие през цялото време, вложихме лични средства и много, много часове работа, но трудът ни в продължение на 2 години беше унищожен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този период. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази кауза.

*Предвид нанесените материални щети и разрушения, хижата вече не е годна за пренощуване!

*Телефонът на хижата не функционира в момента, тъй като е сред откраднатите вещи!

Бъдете здрави!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Мнение
    Абсолютни примати от Ботевград и със сигурност цветът на кожата им лилавее! До кога ще им се позволява на такива банди орки да вилнеят дори из природата?! Къде е полицията и закона тук а да досещам се били ангажирани в изборния ден! То лошо няма ама само, че благодарение на нашите данъци и удръжки от заплатите те живеят, ядат, пият... и работа нула тотален леш! Жалко за хубавата хижа и работещият персонал :(. И специално към нападателите: Като не можеш да градиш то следва да не рушиш!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари