Kукления театър зарадва деца и възрастни в Русе

1

С театър, песни, и танци, всички участници казаха "Здравей, лято!" и си пожелаха това да е само началото на бъдещи съвместни инициативи

В последния ден от слънчевия месец юни, Държавен куклен театър – Русе бе гост в бившия „Дом за медико – социални грижи за деца“, понастоящем комплекс, предоставящ интегрирани, междусекторни социални услуги за хора със специални потребности.

Актьорите от кукления театър представиха образователния спектакъл „Приказка за Боби и шайка микроби”. На тържеството присъстваха и деца от детска ясла 6 и детска градина „Снежанка“.

С помощта на всички ентусиазирани служители от центровете за социални грижи, събитието прерасна във весел празник за деца и възрастни лица - потребители на социалните услуги в Община Русе .

Повод за празнуване бяха и рождените дни на две дами, част от персонала на комплекса. Те бяха специално поздравени с цветя от екипа на кукления театър, както и с песни и танци, изпълнени от деца от ДГ „Снежанка”.

Така с театър, песни, танци, красива украса, рожденици и много вълнуващи емоции, всички въвлечени в празничното събитие казаха "Здравей, лято!" и си пожелаха това да е само началото на бъдещи съвместни инициативи.

В организацията на събитието взеха участие Сдружение с нестопанска цел "Еквилибриум" с управител Милена Неделчева, с потребители от услугите - Звено "Майка и бебе", Дневен център за деца и младежи с увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Русенска католическа организация "Каритас" с управител Петя Стоянова - с деца от "Център за обществена подкрепа", Сдружение "Дете и пространство"с управител Мария Йорданова – с Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, потребители от Дневен център за пълнолетни лица с тежки увреждания с управител Ирена Монева, и от „Дом за стари хора” с директор Ани Венкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари