Валежите спират, но остава облачно и ветровито

1
В четвъртък облачността в Русе ще се задържи
В четвъртък облачността в Русе ще се задържи Снимка: Facebook

В четвъртък облачността в Русе ще се задържи

През нощта срещу четвъртък валежите над цялата страна ще са в процес на спиране и облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът в Дунавската равнина, отново ще се усили до умерен от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Почти тихо ще се задържи над Южна България. По високите западни полета вероятността от слани ще е висока, съобщава Meteo Balkans.

Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 4°С – в западните райони, а Югоизточна България - до плюс 5°С.

През деня в четвъртък ще се задържи с разкъсана облачност, която северно от Стара планина ще намалява до слънчево. По-значителна облачност с валежи от сняг, се очаква над Рило-Родопския масив. През деня вятърът ще отслабне и ще е слаб от северозапад.

Времето в Русе

В четвъртък облачността в Русе ще се задържи. Минималната температура ще бъде 0°, а максималната ще достигне 10°. Вятърът ще се усили и чувствително ще застудее.

Времето по планините

През следващото денонощие времето над планините постепенно ще се стабилизира, но бъдете внимателни и не предприемайте пътувания. Остава висок рискът от лавини. През деня ще преобладава променлива облачност със слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°C, на 2000 метра - около минус 8°C.

Времето по Черноморието

През следващото денонощие времето по Черноморието ще се стабилизира. Очакваме и повече слънчеви часове по Северното Черноморие. Временни увеличения на облачността очакваме след обяд по Южното Черноморие , където ще превали слаб дъжд.

Времето на Балканите

Два циклона ще определят облачното и дъждовно време над Балканския полуостров. Над Южна Гърция се очакват значителни по количества валежи и гръмотевични бури. Снеговалежи и снежни бури – в Северна Румъния.

Над останалата част облачността ще намалява. Температурите ще се задържат необичайно ниски за април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари