Валежи изпращат абитуриентите, юни ще бъде дъждовен и неподходящ за море

1
Порои и наводнения в серия дъждовни дни през май, около 24 май ще има условия и за градушки
Порои и наводнения в серия дъждовни дни през май, около 24 май ще има условия и за градушки

Порои и наводнения в серия дъждовни дни през май, около 24 май ще има условия и за градушки

"Тези валежи ще продължават, те са с проливен характер. В събота и неделя те ще бъдат по-малко, гръмотевичната дейност ще е съсредоточена в югозападните райони, температурите ще са 17-20 градуса, до 22-23 в крайните южни райони. По-засилена гръмотевична дейност ще има в неделя, когато температурите ще се понижат", прогнозира синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че няма условия за градушки до края на седмицата. А валежите ще бъдат главно в централните райони. Очакваните количества са 30-40 литра на квадратен метър, основно в Ловеч, Клисура, Велико Търново.

"В периода 23-25 май ще има условия за активна гръмотевична дейност, има условия и за градушки. В празничните дни температурите ще са около 20-25 градуса, по планинските курорти, на височина 1200 м - около 14-15 градуса", добави Янков.

Синоптикът заяви, че тази година май месец ще бъде с повече валежи от нормалното.

"И юни се очертава да бъде дъждовен, по-дългосрочните прогнози през юли са за стабилно времето. Повече валежи се очакват в западната част на страната, август месец ще бъде по-топъл и сух. След топлата зима с малко валежи, идва първа половина на лятото с повече валежи - юли и август ще са подходящи за море", прогнозира Петър Янков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари