Валери Симеонов уволни шефа на национален строителен контрол

0
Поисках освобождаването на Милка Гечева поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа "Слънчев бряг Юг"
Поисках освобождаването на Милка Гечева поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа "Слънчев бряг Юг" Снимка: БГНЕС

Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е освободена от поста си в сряда.

Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов във "Фейсбук".

"Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа "Слънчев бряг Юг". Заведения там са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те", написа вицепремиерът в социалната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари