Валери Симеонов: Каракачанов и Караниколов са в ролята на Гаврош и Козета

0
Ние сме против сделката за F-16
Ние сме против сделката за F-16

"Ние сме против сделката за F-16 - Красимир Каракачанов и Емил Караниколов са едни Гаврош и Клозет от "Клетниците" на Виктор Юго." 

Това каза лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов по време на дебатите за сделката за F-16, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"НФСБ ще гласува против тази сделка. Не, за да бъде пренасочена българската военна промишленост към доставка на руските летящи ковчези, не заради това. Основните причини са, че на първо място считаме ,че цената е изключително висока. Изказвам моята съболезнование към присъстващия в залата г-н Горанов, министър на финансите. За тази цена можеше да купим два пъти повече самолети, европейско производство, да докажем своята принадлежност към ЕС", каза още Симеонов.

"Втората причина е, че е смехотворна тезата за повишаването на отбранителната способност при защита на българското небе, тъй като в съседство с нас една Турция разполага с над 600 самолета, една Гърция с над 350, даже една Сърбия с около 40 самолета. По този начин ли ще осигурим националната сигурност, с едни 8 самолета след четири години и 16 не знам какво. Нашето схвашане за национална сигурност е, че в пъти по-ниска цена бихме могли да осигурим защитата и неприкосновеността на българското небе е чрез възстановяване на няколко ракетни бази", допълни още Симеонов.

Лидерът на НФСБ посочи, че това е сигурна и гарантираща защита. Той посочи, че няма да упрекне Красимир Каракачанов и Емил Караниколов, тъй като те изпълняват своите служебни задължения.

"Те в случая са в ролята на "Клетниците" от Виктор Юго. Те са едни Гаврош и Клозет, на барикадата отстояват поставената задача и изцяло разбирам тяхната позиция. Не мога да ги упрекна, но аз и моите колеги сме против сервилното, унизително и слугинажно поведение на българския парламент", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари