Валентин Вацев: Олигархичната битка се осветлява подробно, за да се скрие фактът, че властта у нас е 100% американска

1
Завръщането на Васил Божков от Дубай може да е "част от международната сглобка"
Завръщането на Васил Божков от Дубай може да е "част от международната сглобка" Снимка: YouTube / Поглед Инфо

Завръщането на Васил Божков от Дубай може да е "част от международната сглобка"

"Не се отнасям на този етап сериозно към думите и действията на българските прокурори. Утре ще се окаже, че Васил Божков е убивал и малки деца и е закусвал с бебета. Тепърва ще чуем неща за Божков, каквито той не е чувал за себе си. Това е от българската вътрешна олигархична жестока игра, жестока битка, която ще се осветлява медийно много подробно, за да се скрие главният факт на днешния политически живот в България - това е абсолютно американският характер на българското държавно ръководство. Всякакви събития - разчленявания на трупове, криминални истории, истории с Княгиня Калина, която влязла в противоречие с КАТ - ще се лее непрекъснато, за да могат българите да не мислят и да не забележат, че днешната българска политическа власт е 100% американска".

Това мнение изказа пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

Според него има сектори в българския културно-политически и стопански живот, "които не са под американски контрол, но не са, защото посолството на САЩ не е поискало да ги контролира".

Вацев допусна завръщането на Васил Божков от Дубай да е "част от международната сглобка":

"Този род драми, всяка от които трае три дни, идват, за да изтласкат реалния проблемен поток от съзнанието на българите, че да няма възможност да се ориентира обективно и реалистично в обърканата ни действителност. ... Политическият живот на България до голяма степен е военновременен. Нищо важно не може да стане в България, ако то не е свързано по някакъв начин с войната в Украйна. Очаквам през октомври да се премине към втория етап на войната, когато НАТО ще трябва да участва със свои сили във войната".

Сред мотивите на прокуратурата за поискания постоянен арест на Васил Божков беше посочено и това, че обвиняемият има създадени достатъчно бизнес структури извън ЕС, където би могъл да продължи да развива хазартния си бизнес. Сред имената на лицата, с които Божков е контактувал, беше посочено и името на вече покойния лидер на частната военна армия "Вагнер" Евгений Пригожин.

Международният анализатор коментира и самолетната катастрофа, при която загина Пригожин:

"Налага се засега хипотезата, че това е целенасочено действие с цел унищожаване на ръководството на "Ваегнер". Това, което не е ясно досега, е кой е извършителят на тази операция. Моето предположение е, че това са противниците на системата в Русия. Работата е вътрешна. Много е удобно да се унищожат Уткин и Пригожин и да се обвини за това Кремъл. Това ще бъде господстващият сюжет в руския начин на осмисляне на тази драма. ... Това е вътрешна работа - епизод от битката на либерали и противници на либералите. Това е епизод от битка между руския военно-промишлен комплекс, на чиято страна беше Евгений Пригожин и руски олигархични кръгове, които продължават да контролират твърде много нещо в Русия. Те контролират финансовата система на Руската федерация".

Според Вацев т.нар. метеж на Пригожин от 23 юни не е бил пуч и предателство, а "не много умен начин да се търси справедливост при царя" и определи това като не много интелигентно действие от страна на собственика на ЧВК "Вагнер":

"От онази събота (на метежа на Пригожин) Путин е в позицията на противник на руските либерали, което обещава изключително жестока война в Кремъл и около Кремъл".

По думите на Валентин Вацев "в момента, когато е загинал Пригожин, той е бил в мир с властта в Кремъл": "Още повече, че три дни по-късно Путин заяви, че "Вагнер" вече не съществува".

В предаването "12+3" анализаторът Валентин Вацев представи и книгата "Централният дом на литератора" на Александър Проханов.

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    11
    ,,,
    Рушлямския тролец 10 много го бъркат "минусите"! Мутрофанката няма да му даде жълти копейки, защото имал "минуси"! Ами истината е, че путлерчо, радефф, тоя никому неизвестен вацеф, както и нищожества като дачкоф, кеворка, волгата, копейката и "вгъZZраждани" и вся асталая антибългарска сволач водят война с България и искат да я превърнат в част от тероруZZската кочина! НО българите са умни и няма да се поддадат на тези жалки провокацийки!
  • 0
    10
    интересно,
    вместо аргументи за или против се спори с обиди! Същите тези, които плюят по Вацев, на друго място реват за ниски заплати, лоша здравна система и т.н. все някой им е виновен и чакат месията дето щял да ги оправи! Е няма такуву жувотно дето да ви оправи! Сега Путин ви е виновен и Радев, ами утре кой ще ви е виновен?!? И когато ви кажат истината в очите, подскачате като убодени, щото тя боли! Типичен манталитет на лузъри! Айде сега обидените пляскайте минусите да се почувствате значими!
  • -4
    9
    до 7
    чувал ли си "присмял се хърбел на щърбел?" не ти ли е поне малко неудобно да проявяваш такова лицемерие и да се опитваш да се подиграваш и да обвиняваш другите в същите недостатъци, които и ти притежаваш, ако ли не и в по-сериозна степен?
  • 3
    8
    Възмутен
    Ако беше 100 процента американска, Вацев и Волгин щяха, да водят този разговор в радио Москва.
  • 0
    7
    до 6
    Сам ли си говориш в трето лице, тролец? Как реши, че съм "фен на запада"? "Дискусия" с такива като теб са безмислени! И един съвет: не пиши толкова дълги постове, защото "реториката" на първолак те издава! Мутрофанката ще те изрита, жалкарче! Буахахахахаха! _)_
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари