САЩ крият кой политически лидер е подкупвал Божков

0
Отправени са няколко пъти запитвания към Държания департамент на САЩ през вчерашния ден, но отговор няма
Отправени са няколко пъти запитвания към Държания департамент на САЩ през вчерашния ден, но отговор няма Видео: bTV

Отправени са няколко пъти запитвания към Държания департамент на САЩ през вчерашния ден, но отговор няма

САЩ предприеха безпрецедентен ход в историята на закона „Магнитски“, който Вашингтон е приел и прилага срещу корупцията и нарушаването по целия свят. За пръв път има толкова мащабна акция в неговите юридически рамки спрямо български граждани.

Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на шестима български граждани за тяхната значителна роля в корупцията в България, съобщиха от ведомството.

Санкциониращата мярка е срещу Васил Крумов Божков, определен като "известен български бизнесмен и олигарх", Делян Славчев Пеевски - "бивш народен представител" и Илко Димитров Желязков, бивш заместник-директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Вашингтон обвинява тримата, че имат активно участие в корупцията в България. За Божков американските власти казват, че е давал подкупи на настоящ политически лидер, както и ба бивши правителствени лица.

bTV отправи няколко пъти запитвания към Държания департамент на САЩ през вчерашния ден кой е този политически лидер и тези лица, получили подкупи от Божков, но не получихме отговор, съобщават от телевизията.

Обвиненията към Делян Пеевски са, че чрез своето "подставено лице" - бившият заместник-директор на Държавната агенция за технически операции Илко Димитров Желязков, е събирал информация за своите бизнес съперници, чрез която ги е изнудвал.

САЩ замразява всички активи на тези граждани на своя територия и те стават владение на федералните власти. Забранява се на всички американски граждани, както и на притежателите на зелени карти да правят бизнес с тези трима българи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари