Валентин Попов: Настояваме за 20% увеличение на възнагражденията в МВР

0
Протестните действия вече започнаха в Русе
Протестните действия вече започнаха в Русе Видео: NOVA NEWS

Служители в МВР излизат на протест заради готвената реформа в системата

Пожарникари и полицаи излизат на национален протест. Причината е определеният бюджет за МВР, както и предвидените промени в сектора. Протестните действия вече започнаха в Русе, разкрива NOVA NEWS. Пожарникари в града включиха звуковата сигнализация на противопожарните автомобили в знак на протест. Планирани са поне два регионални протеста, като има планиран такъв и за София тази неделя.

"Основната причина за планираните протестни действия е бюджетната рамка за 2022 година. Според нас този проект не отговаря на няколко неща. Едно от тях е, че не виждаме достатъчно нормална политика, свързана с доходите в МВР. Факт е, че от преди две години възникна много сериозна диспропорция между възнагражденията на служителите в МВР и на някои други организации в сектор "Сигурност". За да се ликвидира тази диспропорция и за да не изоставаме от вече галопиращата инфлация, 20-те процента увеличение на възнагражденията в МВР, които ние искаме са малко. Те трябва да са над 20%", обясни Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

По думите му при този вариант на бюджет, промяна на политиката по отношение на МВР няма.

"До голяма степен проблемът е комуникационен", добави Попов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Е.М.У.
    Който не му харесва, хайде навън ! Ама там искат да се прави нещо и тогава дават пари ! А при вас напъването е само в двете нули !
  • 5
    2
    Мхм
    Може ама след 20% съкращения.
  • 8
    1
    SB
    Егати наглите копелета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари