Валентин Михов: Защо всички започнаха да разбират от футбол в един ден?

1
Според него щом протестът е бил разрешен, е трябвало по-сериозна подготовка
Според него щом протестът е бил разрешен, е трябвало по-сериозна подготовка Видео: NOVA

Според него щом протестът е бил разрешен, е трябвало по-сериозна подготовка

„Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в един ден? Моите адмирации към тях, но ако бяха направили една стратегия преди 33 години за строителство на стадиони, за възпитание на децата с подходящи треньори, педагози и психолози, сега щеше да е друго”. Така бившият шеф на Българския футболен съюз Валентин Михов коментира по NOVA безредиците по време на протеста на футболни фенове в София.

Според него щом протестът е бил разрешен, е трябвало по-сериозна подготовка, за да не се стига до безредици. „Направи така, че да няма ранени полицаи и граждани”, поясни той.

Той си припомни незабравимият 17 ноември 1994 г., когато националният ни отбор победи Франция с 2:1.

Това беше като рожден ден за мен. Сякаш се родих. Дай боже отново да се случи подобен успех. Тогава се държеше на възпитанието, тренировките, учението, за разлика от сега. Но основното, което искам да кажа, е, че бързо се отделихме от основата си, от това, което правеше българския футбол. Христо Стоичков, Красимир Балъков - големи футболисти. Имах щастието да попадна в един отбор с тях, като президент”, коментира бившият шеф на БФС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ко?
    Що бе Михов? Ти разбираш ли от футбол? То по резултата си личи какви разбирачи сте. Стадиони и пари искал. Пеле е видял стадион към 20-годишен. До тогава е търчал по ливадите.
  • 3
    1
    Мунчо
    Вальо, не се прави на ударен. И нищо да не разбираш, като погледнеш резултатите от близо 20г. насам, ще ти се изясни. Да не би Перуката да ти е приятелче?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари