Вадим по-лесно скица за имот

1
Нови услуги в портала на Агенцията по геодезия, картография и кадастър
Нови услуги в портала на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

Нови услуги и достъп до повече данни в портала на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

Обновяват системата за онлайн услуги на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Новият портал ще улесни гражданите и бизнеса с нови услуги и достъп до повече данни, предава БНР.

В началото на следващата година се очаква да заработи обновената Кадастрално-административна информационна система на Агенцията. Новият портал ще предлага повече възможности за хората, ще се улесни и обработката на подадените заявления. Част от услугите ще станат автоматични - например издаването на актуална скица за имот. Подобрен и с повече опции е и модулът за правоспособни лица. Въведени са и най-висок клас мерки за киберсигурност и защита на личните данни, както и за бързо и сигурно заплащане на услугите.

Възможност е достъпът до отворени данни от страна на бизнеса и гражданите, които ще могат да теглят кадастрална информация в стандартни формати. Ще има достъп и до повече данни от Геокартфонда и специализираните карти за Черноморското крайбрежие. Така потребителите ще могат да виждат и архивни данни по карти от началото на миналия век. Ще се предоставят и данни от специализираните карти за морските плажове, влажни зони и брегоукрепителни съоръжения.

В момента Агенцията по геодезия, картография и кадастър предоставя над 25 електронни услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари