В язовир "Студена" вече се вливат 200 л/с

0
Това е пряк резултат от спирането на незаконните отклонения на вода
Това е пряк резултат от спирането на незаконните отклонения на вода

В язовир "Студена" вече се вливат 200 л/с само от пещерата "Врелото".

Това е пряк резултат от спирането на незаконните отклонения на вода, разкрити от екипа на Атанас Русев - към Радомир и към Ярлово.

Видими резултати без нито лев от държавата. В България има експерти и можещи хора. Но по върховете на управлението има само и единствено неграмотни, бездарни, посредствени, алчни, безскрупулни и зли орки, които им пречат, пише Биволъ.

"Преди месец, на 26 ноември 2019 г., на това място, реката излизаща от извора Врелото беше едва 8-10 л/с.

На 28 ноември съобщихме на експертната среща в МРРБ, че цялата вода от извора Врелото се отклонява нерегламентирано към Радомир. Две седмици по-късно, при цялостната инспекция на Палакарийския воден канал (част от съоръжението яз. Студена) се натъкнахме на друго нерегламентирано отклоняване на почти целия канал в посока Радомир", съобщи Атанас Русев.

"Със съдействието на полицията и прокуратурата това отклонение беше спряно и сега цялата налична вода се излива от Палакарйския воден канал и постъпва в р. Струма, откъдето след потъване на водата в губилищата, след 5 километра по права линия - цялата вода излиза от извора Врелото.

Днес, месец по-късно, измерихме дебит от около 200 л/с на реката излизаща от Врелото като пряк резултат от нашите действия през последния месец.

Честита Коледа и Весели Празници!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари