В УМБАЛ Медика също почетоха празника на родилната помощ

0

В УМБАЛ Медика също почетоха празника на родилната помощ.
     
Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров уважи  тържественото честване на Деня на родилната помощ в УМБАЛ „Медика Русе“.

В приветствието си към началника на отделението по акушерство с дейност по неонатология д-р Александър Рудницки г-н Григоров изрази надежда ражданията през настоящата година да бъдат повече в сравнение с предходната и по-малко от предстоящите през идната 2019 г.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на шефа на отделението, областният управител подари кърпа, сапун и букет на старшата акушерка, а на д-р Рудницки кърпа и сапун.

Също така г-н Григоров връчи и поздравителен адрес на д-р Рудницки, в който се казва:
„…Вярвам, че именно чувството за принадлежност към един отбор, към едно семейство са фундамента за изграденото до момента от всички Вас!..“
По време на тържественото отбелязване на днешния празник беше почетена и паметта на д-р Емил Панайотов, дългогодишен акушер-гинеколог и един от основателите на отделението по гинекология.

Сред официалните гости бяха още народните представители от 19-ти МИР г-жа Светлана Ангелова и г-н Пенчо Милков, зам.-кметът по хуманитарна дейност на община Русе г-н Иван Григоров, председателят на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн. инж. Христо Белоев, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика и дългогодишен акушер-гинеколог д-р Теодора Константинова, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, управителят на лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотови и много други.

През изминалата 2017-та година, когато е и основано отделението са родени 107 бебета, като родилките са предимно от областите Русе, Разград, Търговище и Велико Търново. Също така през ноември миналата година търновка е родила първото в България бебе, след направена емболизация на миоматозен възел на матката.       

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари