В света на Шекспир

2

Ученици от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ се потопиха в духа на Ренесанса и Шекспировия театър

Класната стая на 8а клас от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ се превърна в света на Шекспир в комбинирания урок по български и английски език , в който учениците приложиха уменията и знанията си по двата предмета.

С много вдъхновение г-жа Диляна Бобокова и г-жа Стела Стоянова мотивираха учениците за изработването на проекти, презентации и рисунки, свързани с великия Уилям Шекспир. Екипите представиха биографията на великия бард, неговите сонети, комедии и трагедии. Всички материали за биографията на твореца, „91 сонет“, „Сън в лятна нощ“, „Ромео и Жулиета и „Хамлет“ бяха представени от двуезични говорители, а атмосферата ни потопи в духа на Ренесанса и Шекспировия театър. Изведени бяха универсалните послания на твореца за любовта, приятелството и вечното съмнение и колебание на човешкия дух, съобщиха от учебното заведение.

В края на часа учениците представиха любопитни факти и отговориха на въпросите за посланията на Шекспир към бъдещето. Свободното владеене на английски език и възможностите за симултанен превод наситиха класната стая с ренесансовата атмосфера на епохата. Самооценка и оценка за участие поставиха всички участници в урока, а часът завърши с обща снимка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари