В студено време трябва да се носят четири слоя дрехи

2
Ниските температури са опасни, защото са възможни хипотермия и измръзване. Хипотермията е стрес за организма, който води до намаляване на имунитета и ни прави уязвими към бактерии и вируси
Ниските температури са опасни, защото са възможни хипотермия и измръзване. Хипотермията е стрес за организма, който води до намаляване на имунитета и ни прави уязвими към бактерии и вируси Снимка: Pixabay

"В студено време трябва да се носят четири слоя дрехи и ръкавици под ръкавици, както и да не се забравят шаловете с настъпването на силни студове"

 Това заяви пред РИА Новости Андрей Тяжелников, главен специалист в Московското здравно управление, цитиран от БГНЕС.

Според Тяжелников ниските температури са опасни, защото са възможни хипотермия и измръзване. Хипотермията е стрес за организма, който води до намаляване на имунитета и ни прави уязвими към бактерии и вируси. В резултат на това човек се разболява.

За да предотвратите рисковете от мразовито време, трябва да носите дрехи, предназначени за ниски температури. Пухкавите материали и вълната затоплят добре. Трябва да се облечете на няколко слоя. Три до четири слоя ще поддържат топлина поради въздуха между тях. Задължително трябва да носите шал. Ако е излишен за момента, сложете го в чантата си, но го вземете със себе си. Ако се наложи да сте на улицата дълго време, можете да увиете лицето си с него. Шапките трябва да са устойчиви на вятър и да покриват ушите ви”, каза специалистът.

Той отбеляза, че обувките трябва да бъдат не само топли, но и свободни. Това се налага, за да можете да обуете топли чорапи, но стъпалото да не се притиска, а пръстите ви да се движат свободно.

Много е важно да поддържате ръцете си топли. Те замръзват по-бързо поради липсата на мастна тъкан и при незащитени ръце се получава бърза загуба на топлина. В резултат на това целият човек замръзва по-бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари