В София започна концертът в подкрепа на украинската общност

0
Тук сме първо, за да покажем, че сме за мира. Второ, да покажем, че сме против агресията на Русия и трето - за да покажем, че ние сме европейци и ние сме част от свободния свят, заяви Васко Кръпката
Тук сме първо, за да покажем, че сме за мира. Второ, да покажем, че сме против агресията на Русия и трето - за да покажем, че ние сме европейци и ние сме част от свободния свят, заяви Васко Кръпката Снимка: Иво Тодоров, БНР

На площад "Александър Батенберг" в София започна концерт в подкрепа на украинската общност

Участват български и украински изпълнители. Един от организаторите на концерта - Васко Кръпката, каза:

"София може да е краен квартал на Европа, но София е Европа, София е Европа и свободния свят. Затова сме тук! Първо, за да покажем, че сме за мира. Второ, да покажем, че сме против агресията на Русия и трето - за да покажем, че ние сме европейци и ние сме част от свободния свят", цитиран от БНР.

Андрей Николов от ситуационния център "Отворени врати" каза, че в момента украинската общност има нужда от организация за обучението на децата, които в България в момента са около 20 000:

"Нашият първи приоритет е за бежанците от Украйна, които пристигнаха тук. Вече има 20 000 деца! Това са предимно майки с деца. Трябва тук да направим украински училища за тези деца, за да могат да завършат образованието си. Нашият център мисли и за интеграция на майките на пазара на труда. Ако тези майки намерят работа и изкарват пари, ще плащат данъци. Това е добре и за България, а България също има нужда от работна ръка".

Концертът на площад "Александър Батенберг" ще продължи до 20.00 часа и ще бъде съпътстван от акция за набиране на средства за преодоляване на хуманитарната криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Нели КОЛЕВА
    Нека Кръпката и компания отговорят на въпрос-колко концерта са направили за българи в затруднено положение?НАПРИМЕР-за хора,загубили дома си?Не одобрявам идеята на Андрей Николов за отделни училища за украинските деца.В България има достатъчно училища,за да се обучават и те в тях.Не казвам,че не трябва да се помага,но нека всичко да бъде с мярка.
  • 1
    1
    123
    Зеленски да звъни на Байдън и да уговаря 20 000 места в американските училища. Нали са приятели. Да влиза в конферентни връзки с брюкселските копелдаци и да ги разселват из ойропата. Тук сме бедни и самите ние едва вържем краищата. И да не забравяме, образованието ни е ЛАЙНО. Да го чуят и пре-тъпите хохли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари