В Северна България ще продължава да вали дъжд

0
Над западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево
Над западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево

Утре над Източна България облачността ще е по-често значителна, а над западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево

Това съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова, цитирана от агенция "Фокус".

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.

През нощта над югозападните райони ще е предимно ясно, над останалата част от страната – предимно облачно. На много места в Северна България ще превалява дъжд. Ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб североизточен вятър.

Утре над Източна България облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Над западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури ще са между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, с превалявания от дъжд, над около 1800 – дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

В четвъртък и петък температурите ще се повишат с два-три градуса, но все още ще е сравнително студено за началото на юни. Над Западна България ще преобладава слънчево време, а над източната част от страната облачността ще е разкъсана, предимно значителна, не са изключени и изолирани слаби валежи. Вятърът ще е слаб от север-северозапад. В събота ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Затоплянето ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари