В село Бъзън отбелязаха Празника на виното и лозята

2

С традиционно зарязване на лози и конкурс за най-доброи бяло, червено вино и ракия жителите на Бъзън отбелязаха Трифон Зарезан

По традиция домакин на ритуала по зарязването е Царят на лозата, спечелил миналогодишния конкурс за най-добро вино в селото. Така тази година дядо Марин и баба Иванка посрещнаха гостите в дома си. Сред тях бяха зам.-кметът на Община Русе Димитър Недев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и кметът на Бъзън Василена Цанкова-Борисова.

"Важно е освен усърдната работа, хората да имат своите поводи да се веселят заедно. Бъдете здрави и нека годината е успешна и плодородна за всички", пожела зам.-кметът на Русе Димитър Недев.

"Колкото са изрязаните пръчки, толкова да са бъклиците вино", нарече дядо Марин, като поля лозите с домашно вино.

След ритуала се проведе и надпреварата за най-добро вино и ракия. Председател на журито бе Иво Пазарджиев, който приветства бъзънчани и отправи своите благопожелания за празника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Младши
    Тая кобилка не я махнаха хубаво заблуждава възрастните хора направихая богата от проекти
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари