В село Антон оставят маса с храна на мечка, за да не яде от кошерите

0
Мецаната е хапнала домашни ябълки и въпреки трапезата е разрушила кошерите
Мецаната е хапнала домашни ябълки и въпреки трапезата е разрушила кошерите Видео: bTV

Мецаната е хапнала домашни ябълки и въпреки трапезата е разрушила кошерите

Със затоплянето на времето зачестиха и случаите на мечки, засечени сред хората и близо до къщите им.

Мечка беше заснета от охранителни камери в село Владая. Последваха десетки изпочупени кошери в подбалканското село Антон. Преди дни мечка беше заснета и в двора на къща в Габрово.

В село Антон решиха да приготвят маса на мечката, с която да я нагостяват, за да не яде от кошерите.

Репортерът на bTV Емил Митев е искал да покаже трапезата на живо, снощи около 20:00 часа обаче мечката е пристигнала и масата с останалата храна е обърната на земята. Животното е хапнало и от меда в питите, които са се намирали наблизо.

За мечката е имало и плодове – ягоди, череши и ябълки, а тя е решила да опита само от третите. Ябълките били домашни, а черешите и ягодите – закупени специално от магазина.

Тази практика не сполучи много, защото пак бутна всички кошери. Основно е яла ябълки“, казва Недко Иванов, в чийто двор мечката пристига.

Той споделя на шега, че съпругата му се е разсърдила заради това, че имало приготвена трапеза за мечката, а не и за нея.

Обещавам да се реванширам“, казва Недко.

Страх сред хората в селото няма, има притеснения. Мечката си е атракция. Посвещаваме и забавни постове и поезия. Очакваме обаче институциите да вземат отношение, защото мечката не трябва да бъде атракция, а цар в планината. По най-бързия начин трябва да бъде уловена. Втора седмица с нея се разминаваме. Очаквах, че мерките ще бъдат доста по-активни и ще бъде включена и техника, дронове“, коментира Николай Маджаров.

Мечката е оставила следи от лапи в двора. Тяхната дължина е 20 см. Вече има поставени капани за животното.

Според WWF мечката е на не повече от 2-3 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари