В събота времето ще е слънчево, в неделя ще вали

0
През уикенда ще се редуват слънце и слаб дъжд
През уикенда ще се редуват слънце и слаб дъжд

През уикенда ще се редуват слънце и слаб дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността от северозапад ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места в Източна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 23°, в Русе - около 24°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, след обяд ще се понижава.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но през деня ще е почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места от север на юг ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще е един бал.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя над западните райони облачността ще е разкъсана, над централните и източните - предимно значителна, след обяд купесто-дъждовна и там на места, както и в планинските райони ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се обърне от север-североизток, ще е слаб. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните - между 18° и 23°.

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - слабо ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари