В руската промишленост не достигат над 600 000 работници

1
Остър недостиг на работна ръка в руската промишленост
Остър недостиг на работна ръка в руската промишленост

Остър недостиг на работна ръка в руската промишленост

Недостигът на работна ръка в руската промишленост вече възлиза на около 660 000 души. Върху ситуацията влиянието оказват от т.нар. специална военна операция в Украйна и ръстът на заплатите в предприятията от отбранителната индустрия. Това предаде ТАСС, цитирайки изказване на първия зам.-министър на промишлеността и търговията на Русия Василий Осмаков пред международното индустриално изложение "Иннопром", в Екатеринбург.

"Недостигът (на работа ръка – бел. ред.) в преработващата индустрия е 660 000 души, показват данни на руското Министерство на труда. Ясно е, че това е свързано и със специалната военна операция, и с мобилизацията, както и с притока на кадри към отбранителните предприятия", е казал още Осмаков.

Говорейки за състоянието на пазара на труда, той призна, че "човешкият ресурс всъщност е до голяма степен изчерпан, при това изчерпан както на локално ниво, така и стратегически".

Възнагражденията в руската отбранителна индустрия обаче растат с по-бърз темп от средното за икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    .!. за ванчо
    то че си малоумен е ясно, ама защо все го напомняш? 😁 93% от световния петрол е в ръцете на тези "бедните"
  • 0
    2
    Ванка с танка
    Русия щяла да прави нов икономически контра съюз на Г7 - Б10 (Бедните десет)! Русия, Еритрея, Сирия, Иран, Аржентина,Бразилия, Сомалия, Венецуела, Северна Корея и Чечения. Искали нов световен ред, ама немали паре...😂😂😂
  • -1
    1
    Ванка с танка
    Споко скоро Китай ще ви зароби ватенки,все идет по плану
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари