В Русия предлагат да се въведе шестдневна работна седмица

1
Увеличаването на работната седмица, според авторите, ще помогне да се увеличи силата на руската икономика
Увеличаването на работната седмица, според авторите, ще помогне да се увеличи силата на руската икономика

Увеличаването на работната седмица, според авторите, ще помогне да се увеличи силата на руската икономика

В Русия предложиха да се въведе шестдневна работна седмица. Това се казва в призива на Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес патриотизма "Аванти" до ръководителя на Министерството на труда Антон Котяков, съобщава "Известия".

Както отбелязват авторите на инициативата, преди въвеждането на първата вълна от санкции през 2014 г. руската икономика постоянно демонстрираше стабилен растеж и беше една от петте най-големи икономики в света. В момента обаче броят на ограничителните мерки се увеличи значително, което увеличи тежестта върху икономическия сектор.

Благодарение на ясните действия на правителството и Централната банка, икономиката и националната валута на Русия не само издържаха на удара, но и демонстрираха устойчивост на стрес. Въпреки това в момента нуждата на нашата финансово-икономическа система от допълнителни инвестиции остава", се казва в призива.

Увеличаването на работната седмица, според авторите, ще помогне да се увеличи силата на руската икономика в лицето на съвременните предизвикателства и да се постигнат целите, поставени от руския президент Владимир Путин за 2023 г. По-специално, за постигане на технологичен и индустриален пробив, укрепване на икономическия суверенитет и намаляване на зависимостта от чуждестранни институции.

Освен това тази практика съществува в редица азиатски и европейски страни. Така в Непал и Иран са установени шестдневни работни седмици, а в Белгия и Турция заетостта е разрешена до 48 часа седмично, припомнят от Асоциацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Сатирикон
    То цялата им блатна кочина е един голям концлагер, а в такива почивен ден няма, следователно гнома късокракий само си чеше езика, а ходейки си чеше и мъдете по земята...
  • 2
    3
    Вгъзроден лентяй
    Летс мейк раша грейт ъгейн!
  • 6
    2
    daskal
    Още една причина да се увеличи мигрантският поток към Русия. Милиони хора искат да живеят там и напират по границите за гражданство и убежище. В България има поне 2-3 милиона такива, дето си губят времето в Европейския съюз и се измъчват да изливат дистанционно обичта си към Путин и Матушката. Аз им пожелавам по-скоро да тръгват към Москва, че да не хлопнат кепенците. Да си вземат само по един чемодан с най-нужното - там ще ги уредят моментално с всичко необходимо.
  • 11
    1
    РусенецYF
    Нека я направят осемдневна работна седмица. Но и това няма да помогне на умрялата руска "икономика". Единствено Путлер ще стане по-богат. Хак им е. А когато трябва да заплащат милиардите репарации за грабежите и разрухата в Украйна, тогава ще работят по 18 часа дневно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари