В русенската болница се радват на дарението от Швейцария

0
45 легла в комплект с нощни шкафчета и 75 матрака получи днес русенската многопрофилна болница
45 легла в комплект с нощни шкафчета и 75 матрака получи днес русенската многопрофилна болница Видео: БНТ

45 легла в комплект с нощни шкафчета и 75 матрака получи днес русенската многопрофилна болница. Оборудването дойде от сдружението “Солидарност – Швейцария – Източна Европа”, което до края на март ще направи дарения на болниците във Велико Търново, Добрич и Троян. То работи с български организации от 2005 година.

В русенската болница се радват на придобивките. Макар и втора употреба, изглеждат модерни. Повечето от тях са електрически и с хидравлика.

“Така като гледам, ще влязат в употреба, защото нашите легла са доста амортизирани, доста стари. От помощи са, не купуваме нови легла, каза Любомира Димитрова, инженер медицинска апаратура.

Боряна Налетова обясни, че русенската болница е попаднала сред подпомогнатите организации, защото е отговорила на писмото, в което от сдружението са им предложили помощ.

“Виждаме, че има потребност, и смятаме, че с това ще допринесем за подобряване на условията в България – в общините, в болниците, в домовете”, допълни Боряна Налетова, представител на сдружение “Солидарност – Швейцария – Източна Европа”.

Едно от отделенията, в които ще бъдат разпределени новите легла, е Първо вътрешно, на което в момента се прави ремонт.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари