В Русе започва третиране срещу кърлежи

1
Пръсканията започват от 11 март и ще се извършват между 6:00 и 7:30 часа
Пръсканията започват от 11 март и ще се извършват между 6:00 и 7:30 часа

Пръсканията започват от 11 март и ще се извършват между 6:00 и 7:30 часа

От 11 до 15 март при благоприятни метеорологични условия ще се извършат първите за тази година наземни третирания срещу кърлежи в Русе.

Предвидено е да се обхване цялата територия на града, като първите тревни площи, които ще се обработят, ще бъдат в кварталите „Дружба“ 3 и „Чародейка“.

Пръсканията ще се извършват между 6:00 и 7:30 часа от два екипа специалисти на фирма „Санси” ООД в присъствието на служители от дирекция „Екология и зелена градска среда“. В случай на валежи третиранията ще се отложат за следващия подходящ ден.

Община Русе уведомява, че препаратът, който се използва - Айкън 10 КС, е безвреден за хора и животни поради ниската концентрация на разтвора, но като превантивна мярка призовава гражданите да не навлизат в обработените площи в следващите 24 часа.

Заради топлото време, популацията на акарите се разпространи по-рано, а лекари предупредиха родителите да пазят малките деца да не навлизат в тревните площи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Нели
    Най накрая да разберете , че времето не е като преди 10 години през март.Още февруари трябваше да опръскате.Толкова много нахапани животни и хора има вече.
  • 1
    7
    Де да знам
    Май първо трябва да се окосят шубраците. Защото с тия треволяци ефективноста на пръскането спада драстично. Просто гадината се крие из гюрлюка. И проблемът изобщо не е пренебрежим. Лаймската болест е ясна, но в последните години се завърна Марсилската треска. Бяхме я забравили за повече от половин век. Моля се на всички богове да не ни удари "кримската треска"! Там вече е страшно и въпреки цялата ни плеяда антибиотици прогнозите за добър изход изобщо не са ОК.
  • 2
    6
    Пиарката
    След глароси,котки,кучета и обштински еколошки скоро очаквате нашия любим шеф Бенчо да спаси публично и някой кърлеж за радост на всички крадливи кумунярски червени кърлежи!
  • 0
    5
    Не проверена новина
    Във ФБ на кмета нищо не пише за кърлежите, към момента. А най-достоверните новини са във ФБ.
  • 7
    4
    Нещастна Алчна мишка
    Алчната комунистическа мишка е по опасна от 1000 кърлежа -краде боя с кашоните и каквото и падне ,макар че няма на кого да остави откраднатото.За памперси и хапове да ги дава откраднатите ни пари.Казах.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари