В Русе стартира форум в областта на икономическите науки

0
Настоящото мероприятие е четвъртото и същевременно второ в България от серия конференции, които са организирани от университета „Намик Кемал” в Турция
Настоящото мероприятие е четвъртото и същевременно второ в България от серия конференции, които са организирани от университета „Намик Кемал” в Турция

Днес, 08.04.2017 г. беше дадено началото на Международна научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия изток”. Съорганизатор и домакин на събитието е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

Конференцията откриха проф. д-р Расим Йелмаз от Университета „Намик Кемал” – Текирдаг, Турция, Оливера Костоска, от Университета „Свети Климент Охридски”, Битоля, Македония и ректора на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, проф. д-р инж. Димитър Димитров.

Проф. Димитров акцентира върху значимостта на изучаването на социални науки, които са основата за намаляване на процесите, водещи до регионални диспропорции. Беше отчетено, че различията в напредъка на регионите са характерни в световен мащаб и все повече влияят върху поляризацията в обществено-икономическия живот и в нашата страната.

За тяхното преодоляване на настоящия форум ще бъдат представени научни изследвания в различни сфери на икономическите и социалните науки, като международни отношения, търговия, логистика, инвестиции в човешкия капитал, опазване на околната среда, финансово управление, туризъм, земеделие, агробизнес и поведенчески анализ. Очаква се над 80 учени от повече от 20 университета от Европа, Балканските страни и Турция да представят доклади по посочените тематични направления по време на форума.

От името на Областния управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев, беше връчен поздравителен адрес на проф. Димитров, в който се казва:

„... Оценявам изключително високо, че под Ваш патронаж на територията на област Русе се провежда подобен форум! Вярвам, че задълбочените знания в тази сфера са от особено значение във все по-глобализиращото се общество.

Нека ентусиазмът и дейността Ви да продължат да бъдат като лъч, огряващ пътя напред и освобождаващ от най-тежката заблуда – незнанието! ...”.

Настоящото мероприятие е четвъртото и същевременно второ в България от серия конференции, които са организирани от университета „Намик Кемал” в Турция. До момента аналогични са провеждани в градовете Одрин, Прилеп и Пловдив.

Конференцията ще се проведе в период от два дена – 8 и 9 април 2017 г., в сградата на филиала на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в гр. Русе.

Нейна основна цел е обмена на знания и идеи, водещи до иновативни концепции в областта на управлението в различни сфери от практиката на регионално, национално и супранационално ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари