В Русе ще информират за възможностите за учене в чужбина

0
Програмата е насочена основно към амбициозни ученици от Русе и региона
Програмата е насочена основно към амбициозни ученици от Русе и региона

На 11 юни, 2015 г. от 10,30 ч. до 16,40 ч. в хотел „Космополитън” ще се проведе инициативата UNImarathon, - нов образователен проект за ранно информиране на международното изложение Световно образование, предназначена  за 11-окласници и техните родители. Целта е за по-малко от 4 часа родители и ученици да  получат пълна информация за срокове, процедури, финансиране и тънкости при кандидатстване в западни университети.

Целта на събитието е да даде ранни консултации и професионални съвети при избора на всички ученици, които са решили да продължат обучението си зад граница и се нуждаят от допълнителни професионални насоки.

Програмата е насочена основно към амбициозни ученици от Русе и региона, които желаят да попаднат в най-престижните университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете са кратки, подготовката сериозна, а кандидатите са много.

UNImarathon, се провежда близо месец преди края на учебната година и началото на ваканцията, за да може бъдещите кандидати ще получат необходимата информация за подготовка през лятото за приемните процедури, които за чужбина започват от есента.

В 7 тематични презентации за кратко време посетителите получават пълната информация  за условията за прием приема от тази година. В програмата е предвидена сутрешна и следобедна сесия на презентациите, за да обхване учениците според свободното им време и учебната смяна.

Ще бъдат засегнати теми като подготовка на мотивационно писмо, „мога ли да се самоиздържам по време на следването?”, „колко струва обучението в чужбина?”„как да изберем бъдещата си професия?”, „как да ни избере елитен университет?” и др..

Предвидени са и безплатни индивидуални консултации за следване във  Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Дания, САЩ

Събитието се координира от консултант номер едно за образование в чужбина „Интеграл” и се провежда с участието на професионални образователни консултанти и специалисти по  мотивацията и професионалната ориентация.

Пълната програма на UNImarathon може да бъде открита на адрес в интернет : http://www.integral.bg/UniMarathon/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари