В Русе осъдиха двама непълнолетни емигранти!

1
Афганистанецът и пакистанецът се признали за виновни
Афганистанецът и пакистанецът се признали за виновни

Двама нелегални емигранти – непълнолетен афганистанец от град Ненганхар без никакво образование и пакистанец от гр. Пешавар с основно такова, бяха осъдени в Русе. Те са заловени на 7 май 2015 г. на ГКПП „Дунав мост“ при опит да преминат без разрешение на граничните власти от България в Румъния.

На двамата е назначен служебен адвокат и преводач от фарси, за които ще платят българските данъкоплатци. Този път задържаните обаче имали редовни документи за самоличност, за разлика от твърдящите, че идват от Ирак и Сирия, които много често ползват фотокопия на документи от съответните страни, но не и опигиналите им.

Афганистанецът притежавал удостоверение за самоличност, а пакистанецът – лична карта, като и двата документа са издадени от държавите на произход на двамата закононарушители.

Те се признали за виновни и сключили споразумение с прокуратурата, в което били договорени наказанията им. Непълнолетният получил 3 месеца условно, с 1 година изпитателен срок, както и обществено порицание, като то ще бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по общинското радио „Русе“. Пакистанецът пък получава 4 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и 150 лева глоба.

Възпитателната работа с двамата чужденци през изпитателните срокове на присъдите им е възложена на ДирекцияМиграция” при Министерството на вътрешните работи.

От наказанието им е приспаднато времето, през което са били задържани. Те ще трябва да покрият и разноските по досъдебното производство.

Одобреното от съд споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари