В Русе доказаха, че спортът е по-добрият начин децата да пораснат

0

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на ученическите състезания, които се проведоха днес в спортен комплекс „Ялта“ под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“.

Той благодари на организаторите и пожела на участниците успех в състезанията. „Скъпи ученици, помнете, че спортът е този който ще Ви помогне да сте здрави, а също ще Ви възпита да бъдете по-толерантни в живота! Спортът учи всички нас да бъдем по-дисциплинирани и да уважаваме околните!“ добави още заместник областният управител.

В състезанието се включиха 60 ученици, възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Никола Вапцаров“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, както и на Ученическа спортна школа – Русе.

Инициативата се организира в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Съюза на пивоварите в Република България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Целта е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения.

Събитието в Русе е 12-то по ред в страната и се организира в сътрудничество между Областна дирекция на МВРРусе, Регионалното управление на образованието, Ученическа спортна школа – Русе и с любезното съдействие на Община – Русе.

На мероприятието присъстваха още директорът на ОДМВРРусе ст. комисар Теодор Атанасов,  секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността гл. инспектор Денислав Донков, представители на Главна дирекция „Национална полиция“, както и началникът на отдел „Управление на кризи“ в Община Русе г-н Петко Добрев, който връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари