В Русе действа схема за кражба на кучета

0
Потърпевш разказва, че крадците си набелязват възрастни и доверчиви хора, като наглите действия се извършат най-често около магазини
Потърпевш разказва, че крадците си набелязват възрастни и доверчиви хора, като наглите действия се извършат най-често около магазини

Сигнал за поредна схема на кражба на кучета - този път действието се развива в Русе

В най-големия български град по поречието на река Дунав, кражбата на кучета също е добре развита. Потърпевш разказва, че крадците си набелязват възрастни и доверчиви хора, като наглите действия се извършат най-често около магазини, пише Glasnews.bg

Как се стига до кражбата? Ето действителен пример: Младо момиче се приближава до възрастен човек с куче и започва да се интересува от животното - добро ли е, дава ли да го милват, дружелюбно ли е. Крадлата предлага на възрастния да наглежда кучето, докато човекът пазарува в магазина. След като излезе обаче от магазинчето, стопанинът осъзнава, че кучето му е откраднато.

"Случаят за който аз знам е на мой съсед с много хубава порода куче. Над 10 годишен Аляски Маламут. Та, моят съсед отива до магазин за вестници в квартала, който е до един хранителен магазин. Купува си вестник, в този момент се приближава момиче и започва да го разпитва за нравите на кучето, да го милва и т.н. Заговарят се, тя явно е наблюдавала човека, защото той след вестника, обикновено оставя кучето пред хранителния магазин и влиза за цигари. То е обучено и слуша и не мърда. Но въпросният ден, тя предлага да остане с кучето навън и уж да чака стопанина.", разказва съсед на потърпевшия.

Когато стопанинът излезнал от магазина останат шокиран - ни куче, ни момиче. Той е отишъл до полицията и е подал сигнал. Но полицаите са безсилни. Един ден обаче възрастният мъж получава обаждане от ветеринарна клиника. От там обясняват, че при тях е постъпило куче, доведено от момиче. Тя искала да му махнат чипа, защото щяло да живее на село и нямало да му трябва. Самите ветеринари познават кучето, защото то е водено при тях. От ветеринарната клиника са проверили информацията от чипа и са звъннали на истинския собственик - чак тогава полицията се задействала.

Не след дълго крадлата на кучето е била установена - намират я на път да бяга, на гарата в Русе. Оказало се е, че е наркозависима и целта ѝ е да избяга в друг град с кучето. Много вероятно е да е искала да продаде животното, за да си набави пари за следващата доза хероин.

Ако и Вие търсите изгубен домашен любимец и опитите Ви за неговото намиране дотук са безуспешни - не се отказвайте и не се предавайте. Помнете, че винаги има нещо, което може да се направи - подайте жалба в МВР, разлепете обяви, организирайте по-задълбочено претърсване на района на изчезването, разпитайте хората, посетете спешните центрове за животни, съветват от електронното издание.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    10
    Тгатева
    Ак Трябват донори не се ли сещате
  • 1
    9
    До 8
    Адмирации за коментара!!!
  • 4
    8
    иванчо от гагаля
    Ма тоз русенлия не спи ли на работа не ходи ли Да го изберем за кмет Той е компетентен по всички въпроси Само за Путин не е писал
  • -1
    7
    .......
    "Русенлия" ти си ИДИОТ
  • -11
    6
    Русенлия
    Аман от помияри лаещи още от 5:00 сутринта. Поне в Дружба 2 е така. Градът се напълни със селяндури отглеждащи гнусни псета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари